Acupunctuur bij paard en hond

Acupunctuur bij paard en hond is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze Acupunctuur bij paarden en honden is meer dan 4000 jaar oud. De naalden worden bij het paard of hond geplaatst op meridianen (energiebanen) met hun desbetreffende acupunctuurpunten. Door het prikken van bepaalde acupunctuurpunten wordt er een fysiologisch effect bereikt en wordt het lichaam van het paard of hond tot zelf herstel.

Acupunctuur bij paarden en honden kan met succes ingezet worden voor een heel breed scala aan klachten (zie op de website de klachtenlijst). Bij pijn en chronische aandoeningen draagt het zeer goed bij aan een betere levenskwaliteit doordat pijn hierdoor sterk verminderd. Deze therapie kan prima samen gaan met de reguliere geneeskunde.

Acupunctuur bij paarden en honden is een holistische geneeswijze. Dit betekent dat het hele paard of hond als geheel wordt bekeken en waar de klacht zijn oorsprong vindt. Naast een lichamelijk onderzoek zal ook gekeken worden naar voeding, huisvesting, gedrag, zadel, hoofdstel en beweging. Dit houdt allemaal verband met de gezondheid- en welzijnsstatus van uw paard of hond. Wanneer ik tot de conclusie kom dat er (nog) een andere behandeling dan acupunctuur nodig is, zal ik u doorverwijzen.Acupunctuur bij paarden en honden

Soms is het nodig overleg te plegen met uw dierenarts, zadelmaker, hoefsmid etc. om tot een concreet behandelplan te komen. Dit zorgt er voor dat alle specialisten op 1 lijn zitten met betrekking tot de gezondheid van uw paard. Zo nodig schrijf ik ondersteunende middelen voor zoals (Chinese) kruiden, homeopathische/energetische middelen.

Indien u een paard of hond heeft met klachten kunt u altijd een kosteloos pre-consult krijgen. Dit kan per telefoon of mail voor de juiste aanpak of behandeling voor uw dier. 

Acupunctuur bij paarden en hondenEen behandeling van acupunctuur bij paarden en honden gebeurd op locatie. Het dier is het meest op zijn gemak in zijn eigen omgeving. Hierdoor slaat de behandeling beter aan. 

Het tarief is Euro 60,- (45-60 minuten). Hierna is het tarief Euro 15,00 per extra half uur. Dit tarief is exclusief voorgeschreven middelen. U betaalt contant, ontvangt een betaalverzoek via Whatsapp of u maakt het per bank over.

Meer levenskwaliteit voor uw paard of hond met natuurlijke geneeskracht !