Herfst-en winterkwaaltjes


Met het vallen van de bladeren komen er tevens vaak wat lichamelijke of psychische ongemakken naar boven voor zowel mens als dier. Moeite met de overgang van zomer naar herfst of winter, winter of voorjaarsdepressie, doorlopend verkouden en/of hoesten etc.

Voor paarden is geldt dit ook ! Heb jij een paard die gedragsproblemen heeft in de herfst of winter/voorjaar, maar niet wil wennen aan een nieuwe stal, moeite met weggaan, moeilijk alleen kan blijven, of altijd aan het hoesten is ?

Chinees gezien is hier iets aan te doen. Er wordt gekeken naar de oorzaak van het probleem. In veel gevallen, zowel bij mens als paard, zijn problemen die gerelateerd zijn met wisseling van de seizoenen, niet kunnen wennen in een nieuw huis of stal, winter of voorjaars depressie, te wijten aan het niet kunnen aarden. Het element aarde is dan uit balans en dient de therapie zich daar op te richten. Vaak zie je bij een kou’tje en hoesten dat de elementen metaal en water uit balans zijn. De organen nier en long zijn in deze de belangrijkste organen om bij het hoesten te gaan versterken. Eventueel met behulp van kruiden/homeopathie/energetische middelen.

Tevens adviseren wij om in het voor -en najaar je paard en jezelf te laten doormeten met de Biotensor. Zie dit als een soort APK zodat je weet waar er eventueel een probleem zit of waar wat meer aandacht aan besteed moet worden. Shiatsu Massage werkt ook erg goed voor preventie van klachten.

Dus genoeg mogelijkheden om jezelf en je paard lichamelijk en psychisch te weren tegen die gure herfst wind !

hoestend paardhooikoorts2alk2

depressie-klein-300x199457215001_thumb_550x367