lichaamsbewuste ruiter


Ben jij lichaamsbewust als ruiter ?

We willen als ruiter en eigenaar allemaal een gelukkig, los en een ontspannen paard. Als een ruiter zelf blokkeert of vast houdt in zijn lichaam kunnen er trainings- problemen met je paard ontstaan. Denk hierbij aan scheef lopen, bit vasthouden, stijfheid, staken etc.

Er moet meer lichaamsbewustzijn (Body Awereness zoals dat zo mooi heet tegenwoordig) bij de ruiter worden gecreëerd om losheid in zijn eigen lijf te krijgen.

Met Shiatsu zorg je voor meer lichaamsbewustzijn en laat plekken los in je lichaam waarvan je niet eens wist dat je ze vast hield. Je komt bewuster in je lijf te zitten en meer in je centrum (buik), waardoor je ademhaling en je ontspanning verbeterd. De Chinezen noemen je buik de “hara” en is het centrale middelpunt met alles wat je doet. Doordat je meer in “hara zit/bent” en daar meer je aandacht op richt, gaan dingen makkelijker, nauwkeuriger en met meer gevoel. Daarnaast geeft het meer zelfvertrouwen en bouw je daardoor ook aan een stevig en stabiel fundament van je lijf.

Denk maar eens aan de sumo worstelaar die, omdat hij “in zijn hara zit” bijna niet om ver te krijgen is !

Doordat jij los kan laten, kan je hele lichaam gaan ontspannen, hierdoor gaat je paard positief reageren door tevens te ontspannen en los te laten (het paard spiegelt jou als ruiter). Met de Shiatsu Horse tips ga je deze technieken ook beheersen tijdens het rijden thuis, desgewenst kom ik hiervoor op locatie.

Resultaat: blij paard = blije ruiter

Een betere ruiter worden ? Boek dan een behandeling:
https://body-focus.nl/boek-uw-behandeling/