Moxa-Cupping

Moxa

Moxeren is een techniek waarbij een staafje van het gedroogde kruid Artemisia Vulgaris gloeiend bij moxa wordt gehouden om deze te stimuleren.  Deze techniek kun je zowel bij mens als dier gebruiken. Soms wordt het kruid op de acupunctuurnaald geplaatst en soms direct op de huid of op een isolerend schijfje.Zowel acupunctuur als moxatherapie zijn in staat om het functioneren van de organen en meridianen te bevorderen, en om Yin en Yang, Qi en Bloed te reguleren. Beide therapieën hebben hun specifieke kenmerken, maar ze kunnen in combinatie worden toegepast. Moxa therapie wordt met name toegepast als er sprake is van ‘Koude’ aandoeningen zoals een verkoudheid na sterk afkoelen van het lichaam of diarree na het eten van ijs.

Cupping

Cupping of koppen zetten is een methode waarbij een kop of bol, gemaakt van glas, bamboe of aardewerk Cupping aangebracht op het huidoppervlak. Dit kan zowel voor mens en dier. Door de kop kortstondig te verwarmen en snel op de huid te plaatsen creëert de therapeut een vacuüm. Hierbij ontstaat veelal een zeer oppervlakkige bloeduitstorting waardoor lokaal een blauwrode plek te zien zal zijn. Dit is een normaal verschijnsel dat na enkele dagen zal verdwijnen. Nadat de roodheid is verdwenen zal er vermindering van de symptomen optreden.Het doel van het zetten van koppen is het verdrijven van Wind-Koude (zoals bij ‘een koutje op de spieren) en om bloedstagnatie en pijn op te heffen, bijvoorbeeld na sportletsel.

Het tarief is Euro 60,- (45-60 minuten). Hierna is het tarief Euro 15,00 per extra half uur. Dit tarief is exclusief voorgeschreven middelen.  U betaalt contant, ontvangt een betaalverzoek via Whatsapp of u maakt het per bank over.