Shiatsu

Shiatsu is gebaseerd op eeuwenoude Traditionele Chinese Geneeswijze en is een holistische geneeswijze, shiatsu 1d.w.z. lichaam en geest worden als een geheel benaderd.Het betekent letterlijk vingerdruk en wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd waarbij er druk wordt gegeven langs dezelfde energiepunten en energiebanen (meridianen) als bij acupunctuur maar dan zonder naalden, met behulp van duimen, vingers, handpalmen, ellebogen of knieën, rotaties en manipulaties, strekkingen en rocking.

Wat doet Shiatsu?

Behandeling is gericht op ontspanning van lichaam en geest om zodoende een slecht functioneren van de inwendige organen te corrigeren, de gezondheid te bevorderen/handhaven en een groot  aantal ziekten te behandelen. Het werkt tevens preventief tegen het van lichamelijke als psychische klachten (westerse klachten). Daarnaast maakt het je meer bewust van jezelf en je lijf.  Soms hebben je lijf of je hoofd een ‘duwtje in de rug’ nodig. Het zet een veranderingsproces in gang waardoor de balans in jezelf kan terugkeren. Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd en het zenuwstelsel tot rust gebracht. De drukpuntmassage en strekkingen zorgen voor een beter evenwicht van jouw energie waardoor je klachten verminderen. Door het herstellen van jouw balans en het tijdig bestrijden van de eerste symptomen bij shiatsu bij uitstek het credo ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dus je hoeft geen klachten te hebben om voor een shiatsu behandeling te komen. Daarbij: het werkt ook gewoon ontspannend voor je lichaam en geest!

Bij welke klachten ?

shiatsu op de website de lijst van behandelbare klachten. Deze lijst is niet compleet. Neem, indien uw klacht er niet bij staat, contant met ons op voor meer informatie. De behandeling kan niet worden toegepast (contra-indicaties) bij kanker, hartkwalen, botbreuken, open wonden en brandwonden. Shiatsu kan ondersteunend werken tijdens zwangerschap.

Hoe gaat een behandeling en voor wie ?

Voor jong en oud…….De behandeling wordt zonder olie door de kleding heen  gegeven. Het is dan ook aan te shiatsu makkelijke, loszittende kleding te dragen of mee te nemen en een uur voor de behandeling niet meer te eten. De massage kan ook op de blote huid worden gegeven. Uiteraard kunt u aangeven of er delen van het lichaam zijn die extra aandacht behoeven. Deze worden dan in de massage verwerkt. Bij alleen een Shiatsu massage blijft de uitgebreide diagnosestelling achterwege. Een behandeling kan zowel het hele lichaam bestrijken, als delen daarvan.

Het tarief is Euro 60,- (45-60 minuten). Hierna is het tarief Euro 15,00 per extra half uur. Dit tarief is exclusief voorgeschreven middelen.  U betaalt contant, ontvangt een betaalverzoek via Whatsapp of u maakt het per bank over.