Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en is reeds meer dan 4000 jaar oud. De naalden worden geplaatst op het lichaam op meridianen (energiebanen) met hun desbetreffende acupunctuurpunten. Door het prikken van bepaalde acupunctuurpunten wordt er een fysiologisch effect bereikt en wordt het lichaam aangezet tot zelf herstel.

Acupunctuur kan met succes ingezet worden voor een heel breed scala aan klachten (zie op de website de klachtenlijst). Bij pijn en chronische aandoeningen draagt het zeer goed bij aan een betere levenskwaliteit doordat pijn hierdoor sterk verminderd. Deze therapie kan prima samen gaan met de reguliere geneeskunde.Acupunctuur

Acupunctuur is een holistische geneeswijze, dit betekent dat u als geheel wordt bekeken waar de klacht zijn oorsprong vindt. Naast een lichamelijk onderzoek zal er ook gekeken worden naar voeding, woon en werkomgeving, beweging en overige klachten. Dit houdt allemaal verband met de totale gezondheid- en welzijnsstatus van u. Wanneer ik tot de conclusie kom dat er (nog) een andere behandeling dan acupunctuur nodig is, zal ik u doorverwijzen.

 

Acupunctuur

Soms is het nodig overleg te plegen met uw huisarts, specialist om tot een concreet behandelplan te komen. Dit zorgt er voor dat alle specialisten op 1 lijn zitten met betrekking uw gezondheid. Zo nodig schrijf ik ondersteunende middelen voor zoals (Chinese) kruiden, homeopathische/energetische middelen.

Indien u  klachten heeft kunt u altijd een kosteloos pre-consult krijgen. Dit kan per telefoon of mail voor overleg over de juiste aanpak of behandeling voor u. 

 

Trek Acupunctuurvoor de behandeling gemakkelijk zittende kleding aan (bijvoorbeeld een joggingbroek/shirt). Bespreek, indien van toepassing, de medicijnen die u gebruikt op dit moment.

Het tarief is Euro 60,- (45-60 minuten). Hierna is het tarief Euro 15,00 per extra half uur. Dit tarief is exclusief voorgeschreven middelen.  U betaalt contant, ontvangt een betaalverzoek via Whatsapp of u maakt het per bank over.

Meer levenskwaliteit met natuurlijke geneeskracht !